przez jozef » 14 gru 2018, 20:41
twardy cukier ;; zrobić formę na grubość około 1 cm. o wymiarze 18 cm .na 20 cm + - . podłożyć folie [ najlepiej tą aluminiową co nie wpija taką od ciasta ] pod każdą formę osobna ,na 1 kg. cukru , dodać ocet jabłkowy . cztery łyżki stołowe octu jabłkowego i dobrze wymieszać w sypać do formy i czymś ugnieść [ wałkiem do ciasta , abo butelką podłużna ] co by się zbyt nie kleiło , forma na świeżo rozmontować , bo po potem się przyschnie do formy i ciężko wydostać [ się nieco może poobłamywać ] , [ na lepiej zmontować szwaczem ] drugiego dnia odwrócić , przy odwracaniu [ na deseczkę albo ?? ] też folię zastosować ponowie w celu ułatwiania przy odwracaniu , na stępie po stwardnieniu po odwróceniu trzeciego dnia można podać do ula bezpośrednio na ramki , jakieś pytanie ??
- Załączniki
-
![DSC_0000137.jpg](./download/file.php?id=236&sid=0f55891014488131aa73f2ce2715fabd)
- DSC_0000137.jpg (216.61 KiB) Przeglądane 85917 razy
-
![DSC_0000136.jpg](./download/file.php?id=235&sid=0f55891014488131aa73f2ce2715fabd)
- DSC_0000136.jpg (57.78 KiB) Przeglądane 85917 razy